Mustikkamuffinssit
Samaisella ohjeella tekee toki näppärästi myös mustikkakakkua, mutta
itse teen tämän aina muodossa muffinssit. Kuuluu sarjaan "olen tehnyt
näitä aina, ne onnistuvat aina ja ne maistuvat aina." Olivat myös
ukkini suurta herkkua, joskin tuohon aikaan (pentuna) tein vielä
muodossa kakku.
Näillä liikkeelle:
3rkl kermaviiliä
2,5 dl vehnäjauhoja
100g voita tai margariinia
2 dl sokeria, vaniliini/vaniljasokeria
3dl
mustikoita (tai muita marjoja, sitruunaa, porkkanaa, suklaata - sokerin
määrää lisättävä toki, jos makuna joku hapan tai ei niin makea)
2 munaa
1 tl leivinjauhetta
..ja näin se tehdään:
Sulaneeseen
voihin sekoitetaan n. 1,5 dl sokerista. Munat joukkohon, vispaten ja
jauhot + leivinjauhe perään siivilöiden. Lopuksi kermaviili mukaan.
Nyt, sekoita mustikoihin loput sokerista ja sotke seos taikinaan
varovasti. Paista muffinssivuoissa tai teflonvuokasysteemissä n.15min
--> 200:ssa asteessa.
Olen
nähnyt eräänkin perheenisän seonneen näitä syödessään. Vatsa oli
pohjaton. Samaisen perheenisän lapsilla oli sama vika. <3
takaisin
maanantai, 18. helmikuu 2013