Toin Amerikan reissultani vähän erilaisia piparkakkumuotteja, kuten porkkanan, ison ja pienemmän jäniksen sekä luun. Äidilleni, jonka jalka oli juuri leikattu ja ikuinen korkokenkäkielto langetettu niskaan, toin korkokengänmallisen muotin.

Nyt, nuhanenäisenä ja yksin iltaa kotona viettäen, on hyvä aika kaivaa muotit laatikostaan ja tehdä satsi pipareita jouluksi. Huijaan, ja teen piparkakkuni kaupan valmistaikinasta (joka on muuten raakana ihanaa), mutta maustan sitä hieman lisää, viimevuonna keksimääni tapaan. Niin pipareista tulee vähän maukkaampia ja mausteisempia, eikä niin tavallisen makuisia.

23801.jpg

Mieshenkilöllä on tänään pikkujoulut. Saunomista ja ruokaa edustustiloissa, kuulemma. Eiliset tällit pukin kanssa olivat sujuneet sen verran kivasti, että jotain on ilmeisesti minulle hankittu. Tänä vuonna lahjoja ei kuulemma ole montaa, sillä yksi on niin iso. Mies tuli ovesta työpaita sylissään ja onnitteli minua, antoi leikillään fleecepaitansa minulle. "Hyvää joulua, saat tän mun työpaidan." Sen jälkeen salakavalasti vihjaisi, että saan jotain paljon fleeceä isompaa.
"Ai kalliimpaa?" Vastaus kuului, että "Isompaa."

Just. No, toivottavasti se ei mitään isoa nallea ole mennyt ostamaan. Niitä meillä nimittäin on jo kaksi, molemmilla omamme :)