Niitä tein, ja määriä. Tuplakokoisen taikinan ja reilusti "täytteitä". Tulipa kuulkaa hyviä, vaikka itse sanonkin. Ja vaikka jäivätkin uuniin kumpikin satsi vähän pidempään... Hups.

Vietin mukavan iltapäivän pikkusiskon kanssa Cafe Esplanadin antimista nauttien. Harmitti kovasti kyllä henkilökunnan välinpitämättömyys kahviaan kohtaan; siitä kävi yksi sun toinenkin tankkaamassa itselleen kahvia, mutta asiakkaiden edessä lepäsi lähes palaneet tilkat useammassakin pannussa. Jos on aikaa ottaa itselle kahvia tuoreesta pannusta, on mielestäni aikaa myös vaihtaa edes yksi täydempi pannu asiakkaidenkin puolelle. Palanut kahvi on aina pahaa, ja jos siitä saa maksaa yli 2e/pieni kuppi, niin mielestäni tarjottavan pitäisi olla kaukana palaneesta.
Kahviholistina tällä on väliä, että älkää urputtako minun pikkumaisuudestani tässä. Nih. Mutta siskon kanssa oli mukavaa!

23801.jpg

Innolla odotan Ihanien naisten muutosta. Te, kaikki muut siellä jossain, saatte ehdottaa meille aiheita ja ongelmia pohdittaviksi. Heittää pallon meille. Me sitten toivon mukaan saamme kopiteltua sillä kunnes saamme aasinsillan kautta toisen aiheen keskusteluumme mukaan ja jatkamme jouhevasti siitä. On ollut vaikea itse kunkin löytää aikaa / kiinnostusta tarttua toistemme syöttämiin aiheisiin. Syystä tai toisesta blogi ei ole toiminut aiottuun tapaan. Harmittaa Herkun puolesta, joka odotti meiltä kaikilta paljon. Olen niin älämölöinen, että tunnen joskus täyttäväni koko Ihanat pelkillä omilla hölinöilläni. Turhaan kai niin ajattelen, koska parempi sekin, kuin pitkä, kuiva hiljaisuus. I think.

23801.jpg

Eksyin vaikuttavalle sivustolle, jolla esitellään maamme hylättyjä rakennuksia. Myllypuron kaatopaikka-asuinalue, Alakiventie, on karu. Se on eri tavalla karu, kuin purku-uhan alle joutuneet vanhat virastorakennukset teollisuusalueilla. Se on karu koteineen, sillä ihmiset ovat käytännössä paenneet kotoaan käskyn saatuaan. Oli pakko lähteä. Moni jäi tappiin asti. Muistaakseni osa jouduttiin ihan pakottamaan pois, oli liian vaikea lähteä kotoaan. Lainaan sivulta kuvaa:

AlakivenPicture8.jpg

Se on jonkun keittiö. Oma koti, kodin sydän. Joku on asunut siinä, kunnes isot herrat ovat ilmoittaneet paikan olevan pahasti saastunut ja vaarallinen asua.
Miettikää, tämä on Helsingistä. Täältä pohjolasta. Velikin sanoi, että kuvat näyttävät kuin olisivat jostain itäblokin maasta. Ei Suomesta, ei täältä.

23801.jpg

Lääkitsen kohta Muumin. Se reippaana poikana juo tuolla ja ravistelee päätään lipityksen päätteeksi. Ahneella jäniksellä saattaa joskus mennä vähän väärään kurkkuun juomingit. Se voi jo paremmin. Se on selvästi hirmu vahva otus, eikös? Voisin laittaa tähän kuvankin siitä, kunhan saan kameran tyhjennettyä.
Pian on aika myös viikottaisen kliimaksini, Täydellisten naisten!