Vanha Porvoo, Kirkkokadulta 1700-luvulla rakennettu ihanuus. Jos joku antais tosta noin vaan joko 200 000 ihan valuuttaa tai lainapäätöksen sille summalle, varmaan keräisin kamat kasaan ja painelisin sinne. Ehkä sitten joskus..

Meillä tulee varmasti vielä tämän asumisen, tai lähinnän asunnon sijainnin kanssa ongelmia tulevaisuudessa, kun pitäisi "asettua" ihan oikeasti. Tässä en halua koko ikääni asua, en todellakaan. Käytän argumenttina usein sitä, etten halua lasteni lähikaupan olevan tuolla ostarilla - en laskisi lastani sinne ikinä yksinään. Sen verran kipeetä porukkaa siellä pyörii. Oikeastaan, en haluaisi lasteni pyörivän millään näistä metroasemista, jos ihan tarkkoja ollaan.

Tiedän, että monia ärsyttää marinani "näistä nurkista", mutta en voi sille mitään. Kaikki mitä Itäkeskuksen jälkeen tulee, on mulle sellanen iso vaaravyöhyke, vaikkei mulle itselleni täällä olekaan mitään tapahtunut. Rauhassa olen saanut olla, enemmän ongelmia on ollut keskussa päin. Sille en vaan silti voi mitään, että veri vetää idyliseen puu-Käpylään ja sinne seuduille. Onhan Itä-Helsingissäkin koko ikänsä asuneilla se "side" tänne - moni heistäkään ei halua edes asua muualla.
Itse kuitenkin haluan asua jossain AIVAN muualla loppuelämäni. Nyt täällä on hyvä asua, ei tarvi pelätä itsensä eikä muiden puolesta juuri tällä seudulla, jossa asutaan. Eikä spurguja ja narkkareita pyöri jaloissa. Se on sellanen, mitä en vaan jaksa katella. Sellasessakin paikassa ollaan asuttu, että sitä jengiä parveili ympärillä aina kun astu rapun ovesta (tai joskus riitti, että astu ihan omasta ulko-ovestaankin) ulos. Täällä nyt ei niihin törmää tässä omassa ympäristössä, mutta tosiaan kun lähtee lipumaan jommalle kummalle metroasemalle, niin ei muuta näekään :/

Nää on näitä mun omia "vammojani". En vaan voi sille mitään, enkä ala sen kummemmin anteeksikaan pyytelemään. Eikä mun tarvitsekaan. Voi hyvin olla, että nääkään ihmiset täällä eivät todella edes haluaisi asua kantakaupungin suunnalla,  niinkuin itse niin paljon tahtoisin. Puhumattakaan Vanhasta Porvoosta ;)

Ja miksi tämä ehkä joskus muodostuu ongelmaksi? Voisin kuvitella, että tuo mies haluaisi asua "näillä nurkilla" jotakuinkin aina. Ei tietenkään rauhattomien metroasemien kyljessä tai missään totaalisissa lähiöissä, mutta kuitenkin.
Tätä asiaa on silti aika turha pohtia nyt, sillä olemme asuneet tässäkin vasta reilu puoli vuotta, ja lapsiin - saati siihen, että voivat itse käydä kaupassa ( :D ) on aaaaaika pitkä aika..


Ulkona on maailman kauneinta. Vaan koko ajan kyllä mietin, miten kaunista olisikaan Vanhassa Porvoossa :/ Se täytyy kyllä sanoa, että JOS tarpeeksi kiva asunto löytyisi täältä päin, voisin kyllä harkita, jos mies sen todella, todella haluaisi meille kodiksi.

Ihminen ei ikinä ole tyytyväinen. Mutta jos mä saisin kodikseni jonkun idyllisen Vanhan Porvoon asunnon, puisesta, hirsirunkoisesta ja kirkkaan värisestä talosta, jossa olisi sisällä kakluuni ja erkkerimäiset ikkunasyvennykset - olisin varmasti hyvin, hyvin tyytyväinen.
Sovita nämä unelmat sitten yhteen toisen ihmisen unelmien kanssa. Joita muuten en edes tiedä 8/