Löysin viimein tuon suomenkielisen tiivistelmän ja selvityksen siitä, millainen ihminen minä olen. Nämä päätelmät on tehty tämän testin perusteella. Suomenkielellä selvitykset testin tuloksista löysin BlogiPersoonaBlogista*.

Olen testin mukaan ESFP, eli:

"ESFP (Ekstrovertti-Havaitsija-Tunteva-Spontaani)

ESFP:tä voidaan hyvällä sydämellä kutsua vitsiniekaksi, joka säteilee uskoa ja optimistia ja jonka peruskysymys kuuluu: "Missä on juhlat?", sillä ESFP rakastaa seuraa ja tarinoiden kertomista, keskipisteenä olemista ja vieraiden viihdyttämistä.

ESFP:t puhuvat paljon ja joskus ajatus saattaa pomppia kesken lauseen seuraavaan ajatukseen, mutta se ei kuuntelijoita haittaa, koska ESFP:tä on ilo kuunnella ja seurata. Yleensä hän riisuu epäluuloisimmankin tosikon aseista, mutta saatuaan vihamiehiä, hän mieluummin välttelee heidän seuraansa kuin hakeutuu kaksinkamppailuun.

ESFP pitää lapsista ja menestyy hyvin esimerkiksi lasten parissa, nuoriso-ohjaajana tai survival-retken vetäjänä. Hän on parhaimmillaan alalla, jossa hän saa käyttää maalaisjärkeään ja käytännön ihmissuhdetaitojaan.

Kuuluisia ESFP-luonteita:
Bob Hope
Eva Gabor
Goldie Hawn
Arsenio Hall
Meg Ryan
Kathy Lee Griffith
Kyle Petty
Apostoli Markus"

Ehkä tuosta, miten näyttäydyn muiden silmissä, pitäisi kysyä lähelläni olevilta ihmisiltä. Mutta sen mitä nyt voin itse tuosta arvioida, niin kovin on totta. Osui kyllä niin oikeaan monessa asiassa, ettei ole tosikaan. Minähän haaveilen niinkin pienesti, kuin olevani jonain päivän uskonnon opettaja ja saavani kesät tehdä kirkon nuorisotyötä. Nuorisotyö ja lapset ovat olleet jo vuosia selvinä sävelinä siinä, mitä tulen tulevaisuudessa tekemään. Jotain sillä saralla.

Mitä tulee vieraiden viihdyttämiseen ja ajatuksen hyppäämisestä toiseen kesken lauseen - voi elämä. Se olen minä. Minä kerron uuvuttavan pitkiä juttuja, sillä onnistun kertomaan jutun sisällä ainakin viisi eri juttua, ja varsinkin, jos joku nauraa jollekin sivuraiteelleni - se on menoa. Sitten otetaan se raide ja palataan lähtöpisteeseen jossain vaiheessa. Tärkeintä on saada ihmiset nauramaan tai uppoutumaan johonkin syvälliseen keskusteluun.

Ja vihamiehiäni välttelen kuin ruttoa. Jos minulla on kilpailija, en todellakaan mene siihen kylkeen väijymään, sillä en saavuttaisi sillä luultavasti mitään. Parempi pysytellä erossa ja hoitaa oma hommansa kunnialla toisaalla. Kun minut 15-vuotiaana pahoinpideltiin, naapurissa asuvien idiootti-tyttöjen toimesta, en halunnut tehdä asiasta rikosilmoitusta. Oli helpompi antaa olla, ja elää ne loppuvuodet siellä päin pelossa. Mutta vihollista välttelin viimeiseen asti.

Pii, joka suhtautui minuun hienoisella varauksella, on erinomainen esimerkki siitä, kuinka olen riisunut jonkun aseistaan kertaheitolla. Siihen iltaan asti välillämme oli jonkinlainen.. No, ei nyt muuri, mutta jotain. Yhden tyhmän heittoni jälkeen sitä ei kuitenkaan enää ollut. Jää suli ja se oli siinä.
*kirkon kellojen soittoa ja hääkelloja* No ei ;)

Kovin on tarkka ja täsmällinen. Tekisipä mieskin tuon. Olisi mielenkiintoista tietää, millainen on hänen tuloksensa. Aivan erilainen kuin minun, luulisin.

--

Mielenkiintoista! Tein suomenkielisen testin ja sen mukaan olenkin ESFJ! Tosin, tuloksesta näkee, että J ja P ovat kovin tasoissa, J vie hienoisella erolla voiton. Olenko siis näiden kahden persoonallisuustyypin sekoitus? Jotain siltä väliltä? Kyllä, minä uskoisin näin. Sillä molemmat pätevät minuun hyvin.
Tässä kuvaus ESFJ:stä, jonka löysin täältä. (BlogiPersoonaBlogi*:n versio oli siansaksaksi.)

ESFJ (Ekstrovertti-Havaitsija-Tunteva-Järjestelmällinen)

ESFJ:tä voidaan kuvata lämpimäksi ja avoimeksi ihmiseksi. Hän pitää vilpittömästi muista ihmisistä ja keksii yllätyksiä, joilla voi ilahduttaa läheisiään. Hän on syntymäpäivien ehdoton järjestäjä ja viihdyttäjä, joka tuo mukanaan hauskan tunnelman. ESFJ:lle on tärkeää saada vaikuttaa ihmisten elämään . Työelämässä ESFJ tarvitsee muiden antamaa rohkaisua onnistuakseen parhaiten. Hän on sisimmiltään herkkä ja pahoittaa mielensä pitkäksi aikaa, jos joku loukkaa häntä. Hänellä on tapana hautoa pahaa mieltä sisällään, eikä pääse helposti sen yli.

ESFJ on positiivisesta mielenlaadustaan huolimatta melko kaksijakoinen persoona, jonka toimintaa toisaalta leimaa lämmin, huolehtiva suhtautuminen ihmisiin ja toisaalta selvät mielipiteen oikeasta ja väärästä. Niinpä tilanteen tullen, jossa joku on toiminut hänen mielestään väärin, on ESFJ:lle tuskallinen, koska halu tuomita ja antaa anteeksi riitelevät keskenään. Äitinä tai isänä ESFJ voi olla tiukka, joka pitää lapsensa kurissa ja rankaisee heitä armottomasti, mutta joka lopulta armahtaa pahantekijän. Ylihuolehtivaisuudesta johtuen hän näkee maailman täynnä vaaroja ja voi tulla epäluuloiseksi.

Työelämässä ESFJ on hyvä asioiden delegoija. Hän on palvelualtis ja odottaa myös saavansa muilta hyvää palvelua. Palvelualojen lisäksi ESFJ:lle sopivia aloja ovat peruskoulun opettaja ja lääketieteellinen ala.

Kuuluisia ESFJ-luonteita:
Bill Clinton
Sally Field
Julia Roberts
Nancy Kerrigan