Miten se sanonta meni? Joskus muinaisella ;) 90-luvulla kuulin tätä lausahdusta käytettävän korvaamaan mm. "aivan sama". Muistan äitini sanovan monesti, ja sanoo hän edelleen, että joku asia on aivan hailaselassie tässä vaiheessa tms.

Hailaselassie ja halipatsuidaa. Näitä on viljelty perheessämme paljon. Hailaselassie tuli mieleeni nyt, sillä ystäväni sanoi olevansa jo niin väsynyt kaikkeen ettei jaksa pian välittää enää mistään. Hailaselassie siis. Pelkään, että toisaalla tilanne on myös sama. Jatkuvaa paskaa niskaan, ja joka ikinen kerta anteeksianto. Vaikka olen armon puolestapuhuja ja kannatan isommissakin asioissa anteeksiantoa ja haluan uskoa ihmisen kykyyn muuttua, niin tässä tapauksessa nostan kädet ilmaan ja luovutan. En voi tehdä mitään, en voi sanoa mitään, eikä voi kukaan muukaan. Kukin tehköön elämällään mitä haluaa, hailaselassie. Olen yrittänyt.

23801.jpg

Emme hakeneet kuusta eilen, vaan teemme sen luultavasti tänään. Mies ei halua tanskalaista halpakuusta, enkä minäkään kieltämättä halua, jos ne ovat niitä haisukuusia. Tuossa meidän lähellä joku myy hienoja kuusia omakotitalonsa pihalla. Toivottavasti ne ovat suomalaisia, niin tulee tuolle Mieshenkilöllekin parempi mieli.

Tänään on yhteinen jouluostospäivämme. Mies joutuu jättämään sählyvuoron väliin, minkä ilmoitti minulle marttyyrina iltamyöhällä. "Kai se on luovuttava liikunnasta, onhan se shoppailu toki tärkeämpää." Valitettavasti olen töissä muina päivinä niin myöhään, että sen jälkeen on aivan turha lähteä yhdessä hakemaan anopille mitään! Käymme myös eläinkaupassa ja hankimme eläinlapsillemme ansaitut lahjansa. Luultavasti Lenni-poika saa lisäksi nakkipaketin ja luonnollisesti paketteja myös muilta; sillä on ollut tapana kahmia suurin satsi lahjoja viime vuosina!

Miehellä on kuulemma vielä joku juttu pukin kanssa hoitamatta. Jännää. Halkean pian liitoksistani. Missään ei merkkiäkään lahjoista, ei edes omituista muovikassia eikä rypisteltyjä kuitteja. Muistaakohan pukki minua lainkaan tänä vuonna?! Olemattomasta todistusaineistosta päätellen ei.

Hailaselassie ja halipatsuidaa!


Edit. Jaahas! Tein hieman tutkivaa journalismia ja kuinka ollakaan, Haile Selassiehan on ollutkin varsin vaikutusvaltainen ihminen. Miksi se on muokkaantunut hälläväliä-ilmaukseksi suihimme, sitä en tiedä. Mutta tietoa tästä hepusta kyllä löytyi. Sen sijaan perheemme puhkikuluttama halipatsuidaa on hapatusta, jolle ystävämme Google ei löydä ainuttakaan osumaa. Halipatsuippaa lienee lähin.

Pelottava tuo Selassie.